Szimpozion felhívás 2023

International Glass Symposium / Nemzetközi Üveg Szimpozion

Bárdibükk Glass+ Jubilee Years

International Year of Glass+

International Glass Studio / „Goszthony Mária” Foundation

H-Bárdudvarnok – Bárdibükk

2023. augusztus 13 – 22 August 2023

Invitation / Felhívás

A Nemzetközi Üveg Alkotótelep / „Goszthony Mária” Alapítvány 2023. augusztus 13. és 22. között rendezi meg Bárdudvarnoki – Bárdibükki Nemzetközi Üvegművészeti Szimpoziont, amelyre szeretettel várjuk!

A Bárdudvarnok – Bárdibükk, Kaposvártól 13 km-re található. Az Alkotótelep a Goszthony család és Goszthony Mária festő- és keramikusművész egykori kúria épületben és az uradalmi központ területén található, ami 1991 óta ad otthont a Szimpozionnak.

A szimpozion részvétel díja 150 € / 60.000,- Ft. A szállás a sétatávolságra lévő közeli házakban lesz, naponta egy meleg és két hideg étellel.

A szimpózium ideje alatt lehetőség nyílik új ötletek kipróbálására, beszélgetésekre azonos mesterségbeli készítőkkel. Esténként előadásokat tervezünk a meghívott művészek alkotásairól, ezért kérjük, készítsenek egy kis beszélgetést.

Körülbelül 3×2 órás helyet tudunk biztosítani a kemence előtt (az első napon megbeszéljük), a kemencénél üvegfúvónk, James Carcass lesz a segítségedre.

Szeretnénk megkérni, a jelentkezőket, hogy küldjenek egy anyagot, leírást és néhány vázlatot, amelyekben jelzik, mit szeretne elkészíteni, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk rá. A bardibukkglass@glassart.hu email címre küldhető pdf formátumban.

Érdeklődését 2023. július 20-ig jelezze írásban a fent megadott email címen.

Hutai munkák: ~ 80 kg-os kemence, átlátszó üveg, néhány szín rúd és por formájában is elérhető, öntés kemencéből, graal technika

Elektromos kemencék: Különböző méretű elektromos kemencék öntéshez és olvasztáshoz – kristályfritt kapható a munkához.

Vágás: sík, durva vágókorong, néhány gyémánt vágókorong és polírozás.

További hideg megmunkálás: Festés, aranyozás

Formakészítési munkák: A gipszműhelybe gipsz és kvarc lesz elérhető.

A Művész által készített tárgyak fele a Nemzetközi Üvegstúdió / „Goszthony Mária” Alapítvány gyűjteményébe, egy közgyűjetménybe kerül. A szimpózium során készült alkotások a Központban rendezett zárókiállításon és ünnepségen lesznek láthatóak.

A szimpózium a „Zselici Lélek Fesztivál /Bárdudvarnoki Kulturális Hét” kulturális programjainak része, így esténként lesznek koncertek, színházi és egyéb rendezvények.

Contact

István Andor

Email: bardibukkglass@glassart.hu

Telephon: +36 (20) 320 3567 +36(70)38-44-307

Web: https://glassarthu.wordpress.com/

Facebook: https://www.facebook.com/GlassArt.Hu/

International Glass Studio / „Goszthony Mária” Foundation
Nemzetközi Üveg Alkotótelep / „Goszthony Mária” Alapítvány
H-7478 Bárdudvarnok, Bárdibükk 12., Goszthony Kúria

Hozzászólás